Cor Olie Recreatie in Bergschenhoek is in haar 60-jarig bestaan vooral bekend van de Engelse caravanmerken als Sprite en Elddis, maar richt zich sinds vier jaar steeds meer op de campers. Het assortiment en de werkplaats zijn daar al helemaal op aangepast en de komende jaren zal het bedrijf verdere stappen zetten. Hellen Olie: “Maar we blijven natuurlijk ook de specialist in de Engelse caravans.”

De campers van Cor Olie

Cor Olie Recreatie - affinity ss4De uitbreiding naar de campers is voor Cor Olie eigenlijk een heel logische stap. Hellen: “Campers zijn voornamelijk populair omdat ze in grote mate zelfvoorzienend zijn en hierdoor veel vrijheid bieden. De Engelse caravans zijn ook helemaal zelfvoorzienend. Dat trekt een bepaald type kampeerder. We zagen de laatste jaren een grote groep van onze klanten overstappen op een camper. Dus zijn we vier jaar geleden begonnen met de campers van Weinsberg en sinds twee jaar hebben we de campers van Knaus daaraan toegevoegd.”

Assortiment, werkplaats en medewerkers

De uitbreiding met campers betekent voor het bedrijf meer dan de campers in de showroom opnemen. “In de werkplaats al een speciale brug voor campers tot 6000 kilo. zodat we campers kunnen afbouwen, onderhouden en herstellen. Deze winter breiden we de werkplaats uit met nog een camperbrug tot 8.000 kilo. Onze monteurs zijn gespecialiseerd in campers en in caravans en onze medewerkers worden regelmatig bijgeschoold. We kunnen APK-keuringen, onderhoud en schadeherstel uitvoeren en accessoires op- en inbouwen. We zijn onder andere aangesloten bij Re-Camp, verzekeringsmaatschappij Avéco en de BOVAG. De helft van onze bovenverdieping wordt ingericht met camperaccessoires en er zal een uitgebreide demo-afdeling komen. Zo kunnen we onze klanten compleet bedienen.”

Actiemodellen campers

Bij het familiebedrijf zijn de meeste modellen van Knaus en Weinsberg te bezichtigen. Van de compacte buscampers, de halfintegraal campers tot de integraal campers. Bij Cor Olie zien ze dat enkele modellen campers zeer populair zijn. Van Weinsberg is dat de Caracompact Pepper Edition en van Knaus de Platinum selection modellen. Dit zijn zeer compleet uitgeruste campers met een enorm prijsvoordeel. “Nieuw voor 2021 is de Knaus Vansation, een compacte halfintegraal camper in twee indelingen. Er is zelfs een indeling onder de zes meter. Deze campers zijn uitgerust met een actie-pakket zoals een luifel, navigatie, camera en nog veel meer voor een actieprijs.”

Specialist Engelse caravan

Het familiebedrijf blijft onverminderd de specialist in de Engelse caravans. “Engelse caravans zijn wat luxer, doordat op de Engelse campings weinig voorzieningen waren. Het moest van de caravan zelf komen. Je kunt in principe gaan en staan waar je wilt. Zo zijn ze uitgerust met accu, douche, boiler en vaak nog een oven, magnetron, grill en vier kookpitten. Ideaal voor mensen die langer met de caravan op pad gaan. In deze caravans ervaar je vaak meer luxe dan in een hotelkamer.”

Logo Cor Olie

Cor Olie Recreatie
Weg en Bos 1
2661 DG Bergschenhoek (ZH)
T. 010-5217118
E. info@corolie.nl
www.corolie.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 17.00 uur< Terug naar de vorige pagina