Dit najaar staan bij Strating Caravans in Zuidbroek ook acht nieuwe modellen campers van het merk LMC in de showroom

Voor directeur Michael Strating is de uitbreiding met campers een logische stap na de verhuizing naar het nieuwe pand. De caravandealer van Bürstner, Hobby en LMC heeft veel vertrouwen in de kwaliteit om voor campers van LMC te kiezen. Bovendien kijkt hij uit naar de komst van de caravans van Hobby Maxia en de aandachtstrekker Hobby Beachy.

Michael Strating heeft het nieuwe pand al helemaal op orde voor de komst van al die nieuwe caravans en campers. Een nieuw pand dus, maar wel op een vertrouwde plek. “We zijn op hetzelfde terrein verhuisd naar het naastgelegen pand. Het is met zo’n 1000 vierkante meter ongeveer net zo groot, maar hier hebben we alles onder één dak.

We zijn al twintig jaar een full-service bedrijf voor de caravankampeerder

Dat betekent dat we nieuwe en gebruikte caravans verkopen, gebruikte caravans inkopen, een shop voor accessoires hebben en een werkplaats voor onderhoud en schadeherstel. Doordat alles nu samen is, merken we al dat de samenwerking tussen die onderdelen veel beter verloopt. Het werkt veel prettiger en dat merken onze klanten ook.”

Strating Caravans showroom

Vertrouwen in LMC

Bij de verhuizing hoort ook de strategische keuze om ook campers te gaan verkopen. En wel van het merk LMC. “We zijn dealer van LMC en zijn daar zeer tevreden over. Het is een puur Duits merk. Het is al sinds jaar en dag een kwaliteitsproducent. Echte Duitse degelijkheid. Dat combineren ze nu met toekomstplannen om het bedrijf te gaan verjongen. De laatste twee jaar is het oppervlak voor de productie verdubbeld. Ze zetten ook in op innovatie in caravans en campers. Als er één merk is waar ik met veel vertrouwen campers van wil verkopen, dan is het LMC.”

Voor iedere prijsklasse keuze

Acht modellen LMC campers staan er vanaf oktober in de showroom. Allereerst arriveren de Innovan 600, Cruiser T662G en de Cruiser T732G. Kort erna komen binnen de nieuwe Tourer serie met de H630, H730G en T660S en de Cruiser T662 en de Cruiser Van 646G. “We hebben het met camperbusjes en campers zo samengesteld dat we voor iedere prijsklasse keuze hebben.” Michael wil zich niet alleen tot deze nieuwe campers beperken. “We zijn gewend om caravans ook in te kopen en gaan dat ook met campers doen. De eerste campers en camperbusjes staan er al. En niet alleen van LMC. We kopen in principe alle merken in.”

Samenwerking met garagebedrijf

Voor onderhoud en schadeherstel van de campers is Strating een samenwerking aangegaan met een garagebedrijf direct achter het eigen pand. “De technische kennis van campers om goed onderhoud en schadeherstel uit te kunnen voeren, is van een heel andere orde dan de kennis voor caravans. Daar horen ook vakkundige monteurs bij. Voorlopig hebben we die niet, maar we willen ook voor camperaars een full-servicebedrijf zijn. Misschien dat we het op termijn wel in eigen beheer gaan doen.”

Strating Caravans gebouw

Ontwikkeling in campermarkt

De toevoeging van campers – ook voor onderhoud en reparaties – biedt Strating de mogelijkheid om de ontwikkeling van campers op de voet te kunnen volgen. “We zien dat ontwikkelingen in de campermarkt ook terecht komen in de caravanmarkt. Ik zie bijvoorbeeld het hogere bed, dat in campers bijna standaard is, nu ook in caravans verschijnen. Voordeel daarvan is meer bergruimte onder de bedden. En zo zijn er ook ontwikkelingen in zelfvoorzienende caravans met technieken uit de campers.”

Revolutionaire nieuwe caravanmodellen

De komst van de campers drukt de liefde voor caravans bij Michael niet weg. Hij kijkt juist ontzettend uit naar de nieuwe modellen, vooral die van Hobby. “Je ziet dat de caravankampeerder jonger wordt en daar spelen de fabrikanten op in. De Hobby Beachy wordt echt een aandachtstrekker. Hij is hip en heel anders dan we de caravanmodellen van de laatste jaren kennen. Hij heeft echt de sfeer van strand, jong en actief. Jongeren hoeven ook niet alle luxe en comfort van de middenklasse caravan. Dus is de Beachy lekker eenvoudig en daardoor betaalbaar voor de eerste aanschaf.”

Het is ook de hele styling van de Beachy die laat zien dat de nieuwe generatie caravankampeerder design kan waarderen. “Vernieuwde ontwerpen waren de afgelopen jaren niet heel revolutionair. Dat is met de beachy wel. En ik word echt enthousiast van de Hobby maxia 495 UL. Dat interieur is echt een stap in een heel andere richting. De achterwand van de slaapkamer is echt wauw! En ja, die komt ook in onze showroom.”

Klaar voor de toekomst

Wat dat betreft komen de verhuizing en de diverse strategische keuzes van Strating op het juiste moment. “We verwachten dat het druk gaat worden. We hebben daarom ook net een extra verkoper aangesteld. Dus ook in de organisatie blijven we ons ontwikkelen. Wij zijn klaar voor de toekomst.”

 

Strating Caravans logo

Strating Caravans
Weg der Verenigde Naties 6
9636 HW Zuidbroek
T. 0598 63 49 05
E. info@strating-caravans.nl

Openingstijden Showroom
Maandag t/m vrijdag 9:00 t/m 17:00 uur
Zaterdag 9:00 t/m 17:00 uur

 < Terug naar de vorige pagina