Op zoek naar een goede caravan?

In de showroom van Caravancentrum Waterland, op Industrieterrein Baanstee aan de rand van Purmerend, kun je de diverse caravans uitgebreid bekijken. Het deskundige team vertelt graag over de verschillende modellen en merken. Ze zijn al meer dan 40 jaar Hobby, Fendt, Alpenkreuzer en Caretta dealer. Eigenaar Jan van Zon presenteert een zeer diverse top 5, voor ieder wat wils.

In de uitgebreide showroom van Caravancentrum Waterland zijn veel verschillende caravans te bekijken. Meteen na binnenkomst zullen de vrolijke opstellingen met de Caretta en Beachy opvallen.
De aankleding geeft een gevoel of je op een gezellige camping bent. Die sfeer zie je ook bij de presentatie van de vele kampeeraccessoires, van sfeerverlichting tot meubilair en van vloerkleden
tot servies. In de shop kun je fijn rondkijken.

Kom je voor een caravan, dan is er zeer ruime keus aan nieuwe modellen en occasions. Eigenaar Jan van Zon vertelt dat hij momenteel drie verschillende trends in de showroom ziet: “We zien dat er veel belangstelling is voor caravans met een kinderkamer (stapelbed), dus een caravan voor jonge gezinnen. Ook is er interesse bij een oudere doelgroep voor caravans met twee aparte bedden. En ik zie dat er belangstelling is voor tandemassers, dus de grotere caravan voor op een vaste plek. Voor iedere doelgroep hebben wij caravans in huis. Waterland is meer dan 40 jaar caravandealer en vertegenwoordigt de merken Hobby, Fendt, Alpenkreuzer en Caretta..” Jan tipt vier verschillende caravans én een vouwwagen. We nemen onder de loep: Hobby Excellent Edition 495 UL, Hobby Prestige 620 CL, Hobby Beachy 420, Fendt Bianco Selection 515 SKM en de vouwwagen Alpenkreuzer Campfire.

Hobby Excellent Edition 495 UL

Hobby Excellent Edition 495 UL

Maten en gewichten
Totale lengte: 713 cm
Technisch toegestaan totaalgewicht: 1.500 kg
Totale breedte: 230 cm

Hobby Excellent Edition 495 UL - plattegrond

Jan vertelt: “Deze caravan heeft twee aparte bedden en is met een tussenbed tot één groot bed te maken. Deze Hobby Excellent Edition 495 UL is praktisch ingedeeld en heeft een serviceluik zodat je van buitenaf makkelijk bij de spullen kan komen. Het interieur in lichte tinten is populair, vooral in grijs met wit.” Er is veel opbergruimte en de sfeervolle rondzit om de tafel valt op. In de middenkeuken kun je op het 3-pits fornuis koken en voor een snelle toevoer van warm water is er een boiler aanwezig.

Hobby Excellent Edition 495 UL - de sfeervolle rondzit om de tafel valt op Hobby Excellent Edition 495 UL - twee aparte bedden en is met een tussenbed tot één groot bed te maken

De koelkast met vriescompartiment is lekker ruim. “Door het grote dakluik beschik je over een goede ventilatiemogelijkheid die ook meer daglicht in de caravan geeft. De ringverwarming zorgt voor een goede circulatie van de verwarmde lucht.” In de badkamer is een wastafel, ingebouwd cassettetoilet en opvallend veel kastjes en spiegels.

Hobby Prestige 620 CL

Hobby Prestige 620 CL

Maten en gewichten
Totaal lengte: 803 cm
Breedte: 250 cm
Max. toelaatbaar gewicht: 2200 kg

Jan wijst bij deze Hobby Prestige 620 CL op de nieuwe achterlichten, een mooi design! Dit model heeft een slimme indeling, met een grote keuken in het midden zodat je over vaste slaapplaatsen en zitgelegenheid kunt beschikken. Er zijn meerdere dakramen waardoor je overdag veel fijn licht binnen hebt. Jan: “Het grote dakluik van de caravan zorgt voor extra veel lichtinval en een goede ventilatie.

Hobby Prestige 620 CL - interieur Hobby Prestige 620 CL - Chromen handgrepen en veel verlichting

Het luchtcirculatiesysteem zorgt daarbij voor een goede verdeling van de verwarmde lucht.”
Centraal in de caravan bevindt zich de complete middenkeuken, met wasbak en kraan met boiler, een fornuis, veel opbergruimte en een koelkast met vriescompartiment ingebouwd. De gezellige rondzit grenst aan de keuken en dankzij de verhoogde tussenwand creëer je een soort barretje. Gezellig. De aparte bedden waarmee de caravan is uitgerust bieden een ruime slaapplek voor twee personen.

Hobby Beachy 420

Hobby Beachy 420

Maten en gewichten
Totaal lengte: 568 cm
Breedte: 217 cm
Max. toelaatbaar gewicht: 1200 kg
Ledig gewicht: 799 kg

Hobby Beachy 420 - Er is standaard een klein en compact keukenblok

De Beachy van Hobby is er in drie verschillende maten. Deze Hobby Beachy 420 heeft een fijne trekking luifel zodat je in de schaduw kunt zitten. De Beachy is ideaal en populair als zon, zee, strand caravan. Een plek waar je heerlijk kunt chillen en slapen. Er is standaard een klein en compact keukenblok en geen toilet (wel als optie mogelijk). De verschillende Beachy’s hebben het motto: be inspired, be free en be you! Gemaakt voor iedereen die vrijheid wil.

Hobby Beachy 420 - Opvallend detail in de toegangsdeur - het ronde raam Hobby Beachy 420 - Het nieuwe strandgevoel op wielen

Jan: “De standaardzit biedt niet alleen de nodige zitgelegenheid, maar kan ook worden omgebouwd tot slaapplaats. Zoals alle Beachy modellen is hij modulair opgebouwd en daardoor buitengewoon veelzijdig.”

Fendt Bianco Selection 515 SKM

Fendt Bianco Selection 515 SKM

Maten en gewichten
Totaal lengte: 751 cm
Breedte: 232 cm
Max. toelaatbaar gewicht: 1700 kg
Ledig gewicht: 1370 kg

Fendt Bianco Selection 515 SKM - stapelbedden Fendt Bianco Selection 515 SKM - De gezellige en ruime middendinette vormt het middelpunt

Bij Fendt staat de letter ‘K’ voor kinderbed. Daarbij gaat het om stapelbedden met twee tot drie etages. In deze Fendt Bianco 515 betekent dat een stapelbed voor twee kinderen. Via de trap kan een kind in het bovenbed klimmen, waarna een extra veilig systeem kan worden geplaatst zodat je niet uit bed kunt vallen. Ook handig: het vouwwand waarmee je de kinderkamer kunt afsluiten. Ouders kunnen als de kinderen naar bed zijn dus nog even rustig aan tafel zitten. “De gezellige en ruime middendinette vormt het middelpunt en centraal bevindt zich de middenkeuken, voorzien van alle gemakken”, legt Jan uit.

Alpenkreuzer Campfire

Alpenkreuzer campfire 2022 vouwwagen

Maten en gewichten
Totaal lengte: 361 cm
Breedte: 150 cm
Max. toelaatbaar gewicht: 750 kg
Ledig gewicht: 415 kg

Vouwwagens zijn (weer) populair en Caravancentrum Waterland is al járen dealer van Alpenkreuzer. Jan: “We merken dat mensen ook interesse hebben in een niet te zware en kleine ‘aanhanger’ achter de auto. Bovendien kan een vouwwagen prima achter een elektrische auto.”

Alpenkreuzer Campfire vouwwagen

Alpenkreuzer Campfire vouwwagen - detailsDe Alpenkreuzer Campfire is voor 4-6 personen en heeft twee ruime 2 persoonsbedden (150cm x 210cm) en nog een extra ruimte om te slapen onder de tent trailer. “Hou je van rondtrekken of verblijf je liever langer op één plek. De Campfire is altijd de ideale uitvalsbasis tijdens je vakantie.” Deze vouwwagen wordt geleverd inclusief boogluifel en meshpaneel. Dit gaas paneel is prima als tussenwand te plaatsen. Het woongedeelte van 250 x 385 cm is te voorzien van bijgeleverd grondzeil. Goed om te weten: deze vouwwagen heeft een E2S system (Easy-to-Store) en is dus eenvoudig opzetbaar.

  • Alpenkreuzer Campfire is de ideale uitvalsbasis om op avontuur te gaan.
  • Een ruime 4-6 persoons vouwwagen.
  • Dankzij het Easy-to-Store systeem is de vouwwagen eenvoudig opzetbaar.

 

Logo Waterland

Caravancentrum Waterland B.V.
Polderweg 18
1446 AA Purmerend
T. 0299 477 210
E. info@caravancentrumwaterland.nl
caravancentrumwaterland.nl

Openingstijden:
maandag t/m zaterdag 09.00 – 17.00 uur



< Terug naar de vorige pagina