Het is ongetwijfeld de caravan van de toekomst: de all-electric, dus gasloze caravan. Vinken Caravans in Asten heeft als jarenlange dealer van Weinsberg wat dat betreft een primeur met de CaraCito. Directeur Jan van den Boomen: “Voor de ervaren kampeerder zal deze caravan wennen zijn, maar de nieuwe kampeerder zal hem omarmen.”

Vinken heeft all-electric caravan van Weinsberg - showroom

Ook Jan van den Boomen ziet in dat de elektrische caravan de toekomst heeft. Hij heeft sinds hij in 1997 bij het bedrijf van de familie Vinken binnen kwam en het in 2001 overgenomen heeft, de caravan zien evolueren naar een steeds meer zelfvoorzienend kampeermiddel. “We zijn in die ontwikkeling als bedrijf altijd meegegroeid. Daardoor hebben we een goede naam opgebouwd. Als mensen het over Vinken hebben dan noemen ze daarbij altijd ‘veilig en vertrouwd’. We hebben in de caravans de merken Tabbert, Weinsberg, T@B en Knaus en in de campers het merk Weinsberg. Bij de occasions hebben we meerdere merken. Naast de verkoop kunnen we voor alle merken ook het onderhoud en herstel doen.”

Vinken heeft all-electric caravan van Weinsberg - interieur

Gewichtswinst voor accu’s

“De ontwikkeling van caravans zit niet alleen in meer technische installaties, de bouwers slagen er ook in om ze steeds lichter te maken. De winst in gewicht kan worden benut voor extra accu’s, die over het algemeen nogal zwaar zijn. Dat maakt het weer mogelijk om de caravan meerijdend met de auto te maken, waardoor je ook met een kleinere auto een forse caravan kunt trekken. Het heeft dus meer voordelen dan alleen gasloos.”

Vinken heeft all-electric caravan van Weinsberg - winkel

Lagere prijs

Van den Boomen pakt er de prijslijsten bij van vergelijkbare modellen die niet volledig elektrisch zijn. “Je zou denken dat de CaraCito duurder is, maar dat valt juist mee. Als ik het kleinste model vergelijk met de kleinste uitvoering van de Cara One, dan is de CaraCito 900 euro goedkoper. En bij de grootste uitvoeringen is de CaraCito zelfs 1200 euro goedkoper. Dan wordt die niet af fabriek maar bij de dealer afgeleverd.”

Vinken heeft all-electric caravan van Weinsberg - voortent

 

Vinken Logo

Vinken Caravans
Ommelseweg 65
5721 WT Asten
T. 0493 – 69 61 55
E. info@vinkencaravans.nl
www.vinkencaravans.nl

Openingstijden
Dinsdag tot en met vrijdag: 08:30 – 18:00
Zaterdag: 10:00 – 17:00< Terug naar de vorige pagina