Kaartje AL-KOTwee jaar geleden opende het AL-KO klantencentrum Benelux in Nieuw-Vennep, met een grote werkplaats en showroom. Om meer te horen én te zien over het productaanbod voor campers en caravans neemt Kampeerdagen een kijkje ter plaatse.

Het AL-KO terrein van 1.600 vierkante meter ligt ideaal centraal, pal naast de A4 bij Schiphol. Aan de servicebalie vertelt een enthousiaste medewerker: “Naast de klassieke onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan het onderstel behoren ook de inbouw van veer- en steunsystemen en comfort- en rijhulp-systemen tot het prestatieportfolio.” We lopen door naar de ruime werkplaats met vier hefplatformen, waar momenteel hard wordt gewerkt. Zowel aan een caravan, bedrijfswagen als camper. De campereigenaar wacht terwijl het onderhoud wordt gedaan en neemt gelijk een nieuwsgierig kijkje onder zijn voertuig. Voor wie ‘van ver’ moet komen is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld de avond van te voren te parkeren bij de drie AL-KO camperparkeerplaatsen met stroomaansluiting.

Steunsysteem

Tijdens ons bezoek aan het AL-KO klantcentrum zien we hoe een steunpoot voor onder een caravan handmatig door vakbekwame medewerkers in elkaar wordt gezet. “Met ons UP4, het elektronische steunensysteem, worden de poten onder de caravan met een afstandsbediening uitgedraaid en afgesteld. Snel, veilig en handig. En, het kan altijd achteraf aan een AL-KO chassis worden gemonteerd”, legt de medewerker Richard Schijf uit.

Kijken in het klantencentrum van AL-KO header - steunsysteem

Niet veel later krijgen wij in de showroom ook het LevelC systeem voor caravans geshowd. “Als eerste wordt de caravan met verschillende bewegingen in de breedte waterpas gezet. Bij de volgende stap met LevelC van E&P wordt de caravan via vier hydraulische Big-Foot steunen aan de hoeken die de gebruikelijke standslingersteunen vervangen, in de lengteas uitgelijnd. Zo staat de caravan binnen twee minuten volautomatisch horizontaal en stevig.” Een soortgelijk systeem, LevelM, is er voor campers. Een ander handig en recent gelanceerd product voor de camper is de Wheely aanhanger. In de showroom zien we dat er meerdere fietsen en een motor of scooter op de aanhanger gezet kan worden. Met optionele ombouwsets is Wheely verder uit te breiden. Ideaal om de camper met minder gewicht te belasten.

Kijken in het klantencentrum van AL-KO Kijken in het klantencentrum van AL-KO header - EP

Met Mammut, het AL-KO rangeersysteem voor caravans, verplaats en bestuur je de caravan eenvoudig en precies. Ook alleen, in krappe ruimtes en op hellingen tot 28 procent.
– Richard –

ATC 2.0

Het AL-KO Trailer Control (ATC) antislingersysteem heeft al heel wat voertuigcombinatie recht op de weg gehouden. Nu is het vernieuwde, innoverende ATC 2.0 type er, voor vroegtijdige herkenning van kritieke rijsituaties. In de showroom toont Richard hoe het systeem in een fractie van een milliseconde automatisch ingrijpt bij een mogelijkheid tot slingeren. Veiligheid voorop!

Voor wie van een geurige afwisseling houdt is er naast de Original nu ook een Marine-variant, geurend naar sinaasappel. Ook praktisch voor de ‘kort’ kampeerders is de Original 800 ml verpakking.

 

AL-KO Log
Maak een afspraak bij het AL-KO klantencentrum in Nieuw-Vennep via de website of telefonisch:
T. +31 (0)252 744 200
www.alko-tech.com/nl/klantencentrum< Terug naar de vorige pagina