Het kampeerseizoen is weer aangebroken. Heerlijk! Het is tijd om er op uit te trekken met de camper, kampeerbus, tent, vouwwagen of caravan. Reis via een mooie route naar de bestemming of trek er ter plaatse op uit met de fiets of wandelend. Er valt zoveel te ontdekken!

Kampeerdagen verzamelde nieuwe en originele reisboeken met top-tips voor de kampeerder

Door nationale parken in Nederland

Roots wandelgids - reisboekenEen kort ommetje of een langer traject; in deze zesde Roots wandelgids lees je over de mooiste wandelingen met wetenswaardigheden voor thuis of onderweg. Met ‘De 21 mooiste wandelingen door de nationale parken van Nederland’ in de hand, wandel je door schitterende gebieden zoals Lauwersmeer, Zuid-Kennemerland, de Grote Peel, de Hoge Veluwe, de Weerribben en de Biesbosch. Aan de hand van handige kaartjes, routebeschrijvingen én uitgebreide portretten van dieren en planten uit de nationale parken wordt het zeker genieten van de wandelingen. Met gratis gps-tracks.

Fontaine Uitgevers € 17,99

Reeds eerder verschenen als Roots wandelgids:
– De mooiste landgoedwandelingen van Nederland
– De mooiste vlinder- & vogelwandelingen van Nederland
– De mooiste wandelingen langs water
– De mooiste boswandelingen van Nederland
– Het langste natuurpad van Nederland
– Wandelingen in Nederland

Slapen onder de sterren - lonely planet - reisboekenSlapen onder de sterren

Ontdek de mooiste overnachtings plekken onder de sterren. Van wildkamperen tot overnachten in een hut. De experts van Lonely Planet hebben de beste campings, wildkampeerplekken, hutten en toevluchtsoorden in 22 Europese landen geselecteerd. Bijvoorbeeld miljoenen sterren in Zwitserland, eilandhoppen in Griekenland en het noorderlicht in Noorwegen.

‘Lonely Planet – Slapen onder de sterren’, € 25,99, Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep

Wandelen met kinderen

Wandelen met kinderen - reisboekenVeel kinderen vinden wandelen saai, maar daar hebben natuurfotograaf Bob en wandel boswachter Ellen wat op gevonden. Samen met hun dochter en proefpersoon Agnes bezochten ze veel avontuurlijke routes. Agnes: “Ik heb van alles gedaan. Ik zou geen witte schoenen of nieuwe kleren aan doen, want ik kwam niet schoon thuis. Ik heb zelfs wilde dieren, zoals reeën, vossen en heel veel verschillende vogels gezien.”

Wandel samen langs de gaafste plekken. Ooit een drijvende brug gezien? “In Olst-Wijhe vormt deze brug de entree van een avontuurlijke route door de Duursche Waarden. Onderweg kun je oog in oog komen te staan met de pony’s en Schotse hooglanders. Uiteraard beklim je de uitkijktoren. Weet je wat helemaal spannend is? Er staat een oude steenfabriek waar je in kunt.”

In ‘De spannendste wandelroutes met kinderen’ staan 42 wandelroutes en meer dan 35 extra routesuggesties, variërend tussen de 1 en 10 kilometer. Bij de wandelroutes staat onder andere ook de toegankelijkheid met een kinderwagen aangegeven.

www.wandelboswachterellen.nl

Routes door Frankrijk 3d-roadtrips - reisboekenRoutes door Frankrijk

“Met bijna 10.000 campings is Frankrijk een echt kampeerland. Zelfs in de meest landelijke gebieden is er wel een (mini-)camping te vinden. De routes in het boek zijn niet allemaal even geschikt voor auto en caravan, aangezien veel routes over kleine D-wegen gaan. Maar je kunt de caravan wel op één van de genoemde campings neerzetten en de route vanaf die plek rijden. Reis je met een camper, dan ben je helemaal vrij. Je mag namelijk op elke openbare parkeerplaats overnachten, tenzij dat ter plekke expliciet verboden is. Kijk ook eens naar het netwerk van France Passion, waar je – met een lidmaatschap – gratis je camper kunt neerzetten bij meer dan 2.000 wijnboeren en landbouwers”, vertelt Martijn Joosse, van Frankrijk Puur, over zijn boek Frankrijk Puur Roadtrips (€ 25). Reis bijvoorbeeld langs wijndorpen in de Elzas in een route van drie dagen. Per dag staat er een interessante omschrijving van wat je op de route kunt doen en zien.

www.frankrijkpuur.nl

Nooitgedachtland

Nooitgedachtland - reisboekenPeter Pan is de grote held van Vanessa Sanders, de schrijfster van het boek. Ze bezocht voor dit boek 320 activiteiten in de Benelux die zowel leuk zijn voor kinderen als volwassenen! Picknicken tussen de schapen? Varen met een vlot? Een route skeeleren? De weg vinden in een doolhof? Fijne restaurants, grappige overnachtingsplekken en nog veel tips staan aan de hand van praktische informatie en QR-codes in dit boek.

Nooitgedachtland, 320 originele uitstapjes en overnachtingen in de Benelux, Vanessa Sanders, € 21,99, uitgeverij TerraLannoo.

Nieuwe pelgrimsroute

Nieuwe pelgrimsroute -Wegen met zegen - reisboekenWandel mee over ‘wegen met zegen’, zoals de afwateringskanalen op de Linge worden genoemd. Behalve de routebeschrijving vind je ook korte beschrijvingen van het landschap en de cultuurhistorie van dit verrassende gebied.
De auteurs hebben een nieuwe eigentijdse 150 kilometer lange pelgrimsroute door de Over-Betuwe beschreven.

Wegen met zegen, uitgeverij Elmar, € 17,99

www.wegenmetzegen.nl

Noord-Spanje - reisboekenNoord-Spanje

Auteur Marja Kusters over haar Dominicus gids Noord-Spanje: “Een deel van die toeristen komt af op de architectonische vernieuwingen in steden als Bilbao en San Sebastián en op het internationale gastronomische succes van de Spaanse keuken.

Een ander deel wordt getrokken vanwege de toegenomen populariteit van wandeltrajecten, zoals de pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela en tochten door de Picos de Europa.”

€22,99

www.dominicus.info

Take the slow road - Engeland en Wales - reisboekenTake the slow road

In de serie ‘Take the slow road’ verschenen al Schotland, Ierland, Frankrijk en sinds 28 maart 2022 zijn er inspirerende reisroutes met de camper of auto door Engeland en Wales. Schrijver Martin Dorey zocht de beste routes uit voor elk type chauffeur: surfers, natuurliefhebbers, klimmers of wandelaars.

Met foto’s, handige kaarten en grappige teksten neemt Martin je mee op een reis. Bijvoorbeeld langs de kustroute van St Ives naar Sennen, waarbij je langs Cornwall, afgelegen stranden en de Cornish Mining World Heritage Site rijdt.

€ 26,99, Spectrum

Langs de Maas - reisboekenLangs de Maas

Als fietser kom je nooit meer voor een verrassing te staan dankzij:
– Fietsen langs knooppunten, of een andere goede aanwijzing;
– Zestien uitneembare kaarten;
– Gratis GPS-tracks;
– Uitgebreide lijst met overnachtingsadressen.

Fietsen langs de Maas, Van Luik naar Hoek van Holland (of omgekeerd), Ad Snelderwaard, € 19,99, Uitgeverij Elmar

Camperfood & fijneplekken - reisboekenLekker eten

“Met dit boek willen we je helpen om een antwoord te vinden op die ‘wat eten we vandaag’ op de camping. We kozen een aantal streken uit die we zelf bezocht hebben met de camper – mijn gezin en ik, en/of fotograaf Bram – en waar we ons hart verloren. Aan het land en de mensen, maar ook aan de lokale keuken. Ik heb voor elk land een aantal gerechten gekozen die gemakkelijk te bereiden zijn, snel en met lokale ingrediënten”, schrijft chef en foodstyliste Els Sirejacob in het voorwoord van Camperfood & fijne plekken.

Onder het mom van ‘reis, lach, eet!’ vind je in dit boek reistips, mooie foto’s en recepten met ingrediënten uit het Zwarte Woud, Cornwall, Balkan, Denemarken, Nederland en België. En, natuurlijk fijne camperplaatsen.

Camperfood & fijne plekken, Els Sirejacob en Bram Debaenst, € 25

lusterpublishing.com

bierfietsboek - reisboekenBier- en fietsplezier

In het Bierfietsboek België staan 30 originele fietsroutes langs abdijen en brouwerijen. Fiets bijvoorbeeld door de streek rond Poperinge, waar de hop vandaan komt, langs diverse brouwerijen waaronder Sint-Bernardus in Watou.

Deze brouwerij is opgenomen in de wereldwijde top honderd van beste bieren! Neem een kijkje in het nieuwe bezoekerscentrum en proef het bier in de rooftopbar Bar Bernard. Alle routes zijn gratis digitaal beschikbaar via de Knooppunter-navigatieapp op de smartphone.

€ 25,99, Lannoo

1000 dingen doen in Nederland - reisboekenBlijf in Nederland

Ontdek Nederland met de 1000 originele tips van Jeroen van der Spek. Bijvoorbeeld: Survivallen boven de koeien, overnachten in een vogelhuisje, fietsen door een museum of de code kraken van een onderwater escaperoom…

Met dit inspiratieboek ‘1000 dingen doen in Nederland’ kom je op onverwachte plekken. Je vindt per provincie tips afgewisseld met leuke top 10-lijstjes met opvallende gebouwen, bijzondere rondvaarten, museumcafés, de leukste winkelstraten, de mooiste terrassen en nog veel meer leuks.

€ 17,50, Kosmos Uitgevers

Happy campers - reisboekenHappy!

Als je door dit boek over ‘geluk op wielen’ bladert, word je zeker blij. Mooie foto’s van bijzondere caravans, campers en andere kampeermiddelen inspireren naar een ‘wil ik ook’-gevoel.

Een ode aan de lifestyle van het kamperen!

Happy Campers van Femke Creemers en Marijn de Wijs, € 25. Kosmos Uitgevers

Caravan make-over - reisboekenPimp zelf je caravan!

Hoe restyle je de caravan tot een sfeervol reispaleis? Met de tips in dit boek laat binnenhuisarchitect Sarah Menz zien hoe je een oude caravan kunt renoveren en transformeren tot een chique of moderne kampeeraccommodatie.

Er staan negen make-overs in het boek, zoals stijl jaren 60, poedertinten, denim of Boho Ibiza. Met knutseltrucs en duidelijke stap-voor-stapinstructies voor alle belangrijke renovatiewerkzaamheden binnen en buiten.

€ 20,-, TerraLannoo

Handige apps!

Fietsroutes met appFietsroutes met app

Lekker alles mobiel bekijken? Met de Fietvakantie winkel Route-App heb je alles-in-1. Ruime keus aan lange en kortere fietsroutes voor op de smartphone én honderden voorzieningen via de icoontjes te vinden. Van een fijne camping tot B&B of van een fietsenmaker tot fijn terras.

Download de gratis app en ontdek hoe makkelijk en gebruiksvriendelijk het werkt. De afzonderlijke routes kosten € 3,99 per stuk. Pak de fiets volg bijvoorbeeld de Hanzefietsroute van Zaltbommel naar Lübeck.

www.webshop.fietsvakantiewinkel.nl

Agricamper Italia App

De nieuwe trend voor toerisme op het platteland binnen handbereik met de app Agricamper Italia. Reis met de camper, busje of caravan naar fijne faciliteiten op het platteland.
Vind de meest mooie locaties via de app. Door het lidmaatschap bij de community van Agricamper Italia van € 34,90 per jaar, kunnen campers en caravans gedurende 24 uur gratis op de privéterreinen van het platform staan. De meertalige (IT EN DE FR NL) app (Android en iOS) houdt jou continue op de hoogte, ook offline, met gedetailleerde overzichten van accommodaties, producten, foto’s en beoordelingen en uiteraard de routebeschrijvingen en GPS-coördinaten. Ontdek prachtige plekken op het platteland!

www.agricamper-italia.com< Terug naar de vorige pagina