Seminautic, drive-in voor campermatrassen

Seminautic optimaliseerde het slaapcomfort in onze camper in een uur tijdEen van de lovende reacties van klanten op de website van het Eindhovense Seminautic, een drive-in voor het op maat maken van o.a. campermatrassen. De Seminautic-formule is een bijzondere formule. Zo bijzonder dat we als redactie met een campereigenaar meegingen naar Eindhoven waar in één uur tijd de matrassen in zijn camper werden vervangen door individueel op de persoon afgestemde matrassen. Op naar Eindhoven, op naar Industrieterrein Ekkersrijt, gelegen direct bij de A50 afslag Ekkersrijt/Ikea.

Afspraak via website

Onderweg ernaartoe vertelt de campereigenaar dat hij enkele dagen eerder via de website een afspraak heeft gemaakt. Hij kon zelf de dag kiezen, en zelfs het uur dat hij in Eindhoven wilde arriveren. Ook krijgt iedereen die een afspraak maakt met Seminautic een gratis overnachting aangeboden op camping de Koenehoef in St Oedenrode.

Op de zeer uitgebreide website konden zij ook al een eerste keuze maken welk type matras zij zouden willen: Basic, Premium of Excellent. Onze gasten waren snel overtuigd te kiezen voor het model: Excellent. Mede omdat ze onderweg met de camper regelmatig last hebben van rugklachten, die dan weer slaapproblemen veroorzaken. Op diverse forums lazen ze reacties van kampeerders die wezen op de voordelen van de Seminautic Excellent, die hen van de klachten had afgeholpen.

De matras wordt opgebouwd uit diverse schuimlagen Voorzien van naam

De matraskeuze

De adviseur van Seminautic vertelt dat ze met de keuze voor de Excellent kiezen voor de nummer één matras van Seminautic, waarvan de kern bestaat uit de beste drukverlagende en ondersteunde schuimen. Ook is de Excellent, aldus de adviseur, geschikt voor alle types vakantie en biedt deze het hoogste comfort. Ideaal voor mensen zoals zij, met lichaamsklachten. Deze klachten worden door de toegepaste schuimen opgevangen. Uit de drie uitvoeringen soft, medium en hard waarin de Excellent leverbaar is, kiezen zij voor de soft-uitvoering. Mede ook omdat mevrouw een zijslaper is en de Excellent onder deze groep extra wordt aanbevolen.

Het tonen en kiezen van de diverse schuimlagen

Adviesgesprek

Tijdens het persoonlijk adviesgesprek en ook het aansluitende proefslapen kan zomaar blijken dat de matras in de heup of in de zij enige aanpassing verdient. Juist daar is het proefliggen voor bedoeld om echt tot een optima forma pasvorm te komen.

Oh we zijn er al. We parkeren de camper voor de deur. Verrassend te zien dat de voordeur al opengaat nog voor we de klink in handen hebben. Gastvrijheid ten top! Zoals ook blijkt wanneer we bij de receptie worden uitgenodigd mee te lopen om plaats te nemen aan de lange brede houten tafel. De matrassenadviseur komt er snel aan. “Willen we koffie. Of iets anders drinken?” vraagt hij beleefd.

De sfeervolle showroom

De uitgebreide showroom ademt een warme uitnodigende sfeer. Gastvrijheid ten top. We voelen ons dan ook direct thuis en lopen even rond door de sfeervolle familiare showroom met tal van beddenopstellingen. De kasten vol producten om vanaf de basis te laten zien welke materialen worden toegepast. Zoals de schuimen die extra warmte vasthouden voor mensen die het snel koud hebben, of juist warmte afvoeren voor mensen die snel gaan transpireren.

Overleg en test

Overal voldoende leesvoer om straks tijdens de productie de tijd aangenaam te vullen bij een kop koffie. Maar eerst gaan we nog proefliggen om vast te stellen of de keuzes die we gemaakt hebben in de praktijk ook de beste keuzes blijken te zijn.

De productie

Jawel, geen aanpassingen meer nodig. De matras geeft een perfecte ligging, dus kan de productie beginnen. Wij nemen plaats achter het grote panoramaraam, waar we opnieuw van een drankje worden voorzien en kijken toe hoe in het atelier de vakmensen aan de slag gaan. Met onze matrassen!!! Het voelt wel heel bijzonder, om zo betrokken te zijn bij de productie van je eigen matras.

Live achter glas naar de productie van jouw matras kijken
Live achter glas naar de productie van jouw matras kijken

We zien hoe de diverse schuimdiktes op maat worden gesneden om vervolgens met elkaar te worden verlijmd, uitermate precies werk. Leuk zo’n kijkje in de keuken, waar vervolgens de matras wordt ingepakt met een dikke tijk aan de boven- en onderkant en met brede strips langs de zijkanten. Wenst u een ritsluiting? Dat kan, zodat de hoes afgenomen kan worden om te wassen.

Wij produceren uw maatwerk matras binnen een uur

De grondstoffen die Seminautic gebruikt zijn enkel Nederlands, Duitse en Belgische materialen en ook de leveranciers werken volgens internationaal erkende certificeringen, zoals ISO 9001, Öko-tex, LGA en CertiPUR. Alle materialen zijn volgens internationale standaarden uitvoerig getest op veiligheid en bevatten geen schadelijke stoffen. Alle lijmen zijn op waterbasis. Op die manier voldoet Seminautic aan de belangrijkste keurmerken binnen de matrassensector. Leveranciers kijken ook naar de gebruikerskwaliteit, bijvoorbeeld hoe schuimen en pocketvering reageren op een bepaalde druk. Maar ook de bewegingen die mensen maken tijdens het slapen worden met geavanceerde apparatuur gesimuleerd en waar nodig aangepast en verbeterd. De Seminautic matrassen zijn dan ook internationaal gecertificeerd.

1. Maak een afspraak
2. Rijd uw camper
3. inmeten
4. Overleg, test, kies en kijk.
5. Wij produceren uw maatwerk matras in één uur!

Het inmeten van het matras
Het inmeten van het matras

Het inpassen in de camper

En dan, ongeveer een uur nadat de vakmensen zijn begonnen met de grotendeels handmatige productie is de matras klaar en lopen we samen met de medewerker van Seminautic richting de camper met de matras om deze te installeren. De oude matras is tijdens het inmeten al verwijderd. De nieuwe matras past perfect. Als een sieraad koesteren de eigenaren de matras, om tevreden naar huis te willen rijden.

Na handmatige productie is de matras klaar en lopen we samen met de medewerker van Seminautic richting de camper

Maar eerst vertelt de adviseur nog dat Seminautic de natuur wenst te compenseren voor de CO2 die vrijkomt bij de productie van de matrassen. Voor elke matras die wordt geproduceerd plant partner Trees for All een nieuwe boom om op die manier de ecologische voetdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren aan een bosrijke wereld.

De nieuwe matras is klaar om te plaatsen

De kopers krijgen eveneens 180 dagen omruilgarantie wanneer de matras niet zou voldoen en ook krijgen ze 8 jaar fabrieksgarantie op mogelijke kuilen in de matras.”

Met een dikke lach op hun gelaat rijden de gasten met nieuwe matrassen in de camper huiswaarts…

 

Seminautic logo

Seminautic
Industrieterrein Ekkersrijt 7423,
Son/Eindhoven.
Eenvoudig te bereiken via de A50.
Rond het hoekpand Ekkersrijt 7423 is voldoende parkeerplaats.

Bezoek is enkel op afspraak, die gemaakt kan worden via de website: www.seminautic.nl

Of via een van de vijftig dealers in Nederland.< Terug naar de vorige pagina