Bax is specialist in luifels en voortenten met tien merken in de showroom

De Doréma Garda XL270 voortent met stalen frame
De Doréma Garda XL270 voortent met stalen frame.

De Unico luifels en voortenten met bekende boogvormen zijn ook wel bekend als Bax-tenten. Het verwijst naar de producent die in 2002 met de boogconstructie trendsettend was en nog steeds uniek is. De luifels en voortenten staan in de showroom van Bax Kampeer Totaal waar in totaal zestig luifels en voortenten van tien merken staan, want John Bax wil voor iedere kampeerder en situatie een passende voortent bieden.

Unico is uniek, maar John Bax weet dat de voortenten en luifels die in het naaiatelier boven de showroom worden gemaakt, niet voor iedere kampeerder en situatie perfect passend zijn. “Er zijn verschillende caravans en campers, verschillende type kampeerders en verschillende omstandigheden. Een gezin dat drie weken aan de kust kampeert, wil een andere voortent dan een stel dat de caravan een seizoen in het bos heeft staan. Het gebruikte tentdoek moet uv-bestendig zijn, vuilwerend en gemakkelijk in onderhoud. Gewicht en stevigheid, kleur en vorm kunnen ook een rol spelen. En dan is er nog het budget.” Om uit te leggen wat dat betekent voor de verschillende luifels en voortenten neemt John ons mee langs enkele modellen van verschillende merken.

Bij ons vind je gegarandeerd de juiste luifel of voortent.

In het atelier boven de showroom worden de Unico luifels en voortenten geproduceerd
In het atelier boven de showroom worden de Unico luifels en voortenten geproduceerd.

Unico

De Unico luifels en voortenten hebben één boogstok die aan de uiteinden worden verbonden met een spanband met een vaste maat, waardoor de boog altijd de juiste overspanning heeft. “Daarmee voorkom je spanningen op de ritsen. Dat is niet het enige dat ze uniek maakt. Het Ten Cate premium doek heeft onderaan afneembare slikranden en met de sjorbanden kun je het doek strak afspannen. Bij de Unico voortenten kunnen de slikranden worden vervangen door een bisonyl kuipgrondzeil. Uniek aan alle Unico voortenten is de ventilatie op drie punten in de voorwand, waardoor er luchtcirculatie ontstaat en condensvorming gereduceerd wordt. Een optionele pet- of dakluifel voorkomt inregenen en zorgt er voor dat u altijd kunt blijven ventileren! De Verona is de snelst opzetbare combiluifel die door één persoon kan worden opgezet en is dus ideaal voor kort verblijf.” Van de Verona staan alle mogelijke kleuren en opties, zoals dakluifel, voorscherm, gaasfront en schaduwluifel in de showroom opgesteld.

De Unico Verona is de snelst opzetbare luifel
De Unico Verona is de snelst opzetbare luifel.

Een heel andere voortent is de Unico Deeltent 5000 L/R waarmee Bax inspeelt op een andere trend. “Vooral senioren willen een steeds grotere caravan, want ze willen een groot bed en ruime zit. Maar een voortent die helemaal van voor tot achter doorloopt is veel te groot voor twee personen. Daarom is deze deeltent een mooie toevoeging aan de Unico collectie. De Unico Deeltent 5000 wordt vanaf een zijde met een pees aan de rail van de caravan bevestigd. Vervolgens loopt de tent door tot voor of voorbij het raam.” Aan de Milaan, Bologna, Verona en Deeltenten is goed te zien wat de boogstok voor gevolgen heeft voor de bijna futuristische vormen. “Het is echt een blikvanger op de camping. We zien andere merken de boogvorm overnemen. Onze constructie blijft uniek, maar aan klanten zeggen we: volg de trend en ga kamperen met een ronde luifel of voortent.”

De voortent Unico Milaan met optionele luifel
De voortent Unico Milaan met optionele luifel.

De Unico Milaan heeft drie ventilatiepunten in de voorwand De gordijnen in de Unico Milaan lopen langs een railtje zodat ze goed tegen het raam sluiten De Doréma Garda heeft ventilatie in de punt van de voorwand

Reda en Doréma

Die trend van ronde vormen zien we inmiddels ook bij Reda en Doréma. “De Reda Lucca is een multifunctionele luifel voor toeristisch gebruik. Door de ronde vorm van het dak is er een goede afwatering. De afritsbare windblockers zorgen voor meer beschutting. Tegen een meerprijs is het klassieke tentframe ook te wisselen voor een dikwanding aluminium megaframe. ” Van Doréma hebben we ook de ronde Porto luifel en de Onyx voortent staan; die standaard geleverd worden met een stalen frame, bestaande uit losse stokdelen.” Aangezien ook de nieuwe Reda Lazise voortent opgesteld is, kun je bij Bax in Bergeijk alle ronde voortenten en luifels in één showroom bekijken en vergelijken. Een alternatief voor de constructie van een ronde vorm is een voortent met een klassiek frame; zoals te zien is bij de Doréma Garda en Ventura Pacific. “Dit is een echte reistent, perfect voor drie weken vakantie en nog een paar weekendjes weg. Met deze voortent heb je veel ruimte voor een redelijke prijs.

De Reda Lucca heeft een boogvorm met een klassiek frame
De Reda Lucca heeft een boogvorm met een klassiek frame.

Güsto, DWT en Brand

Voor seizoensmatig en permanent kamperen komen de voortenten van Güsto, DWT en Brand in aanmerking. John legt het uit bij de Güsto CaraVilla. “Het dak en de zijwanden zijn van pvc, zodat er geen schimmel kan ontstaan. Het frame is verzwaard met 32 x 1½ buizen en de ramen kunnen worden verduisterd met sluitende gordijnen en rolluiken. De CaraVilla is helemaal naar wens aan te passen. Er zijn vijf dakvormen, elf verschillende wandsegmenten en twaalf kleuren.” In de showroom staan ook de vergelijkbare modellen DWT Ambassador, Tango & Domino, Brand Palazzo, Atrium en Topas en de Isabella Nordic en Carahome, die ieder ook weer hun specifieke kenmerken hebben.

De Güsto CaraVilla is een echte seizoensvoortent
De Güsto CaraVilla is een echte seizoensvoortent.

Isabella en Kampa/Dometic

Tussen de vele modellen van het topmerk Isabella kiest John de Commodore North. “Bij Isabella weet je dat je kwaliteit hebt. Dit is het meest verkochte model van Isabella. Het is geschikt voor de traditionele toeristische kampeerder en voor de seizoenskampeerder. Het doek is grotendeels van acryl, wat weer heel andere eigenschappen heeft dan bijvoorbeeld pvc en Ten Cate All Season tentdoek.” Voor een compacte opblaasbare voortent ziet u in de showroom 5 modellen van het merk Kampa / Dometic staan, waar de modellen Club en Grande Air All Season het meest populair zijn. “Oppompbare tenten hebben het voordeel van het gemak bij het opzetten. Geen gedoe met stokken, maar gewoon pompen. Daardoor is dit model geschikt voor de korte vakanties.”

De oppompbare voortent Dometic Club Air All season
De oppompbare voortent Dometic Club Air All season.
De Isabella Commodore North is de meest verkocht voortent van Isabella
De Isabella Commodore North is de meest verkocht voortent van Isabella.
De Isabella Commodore North heeft diverse uitbreidingsopties
De Isabella Commodore North heeft diverse uitbreidingsopties.

Alle merken bij elkaar

Voor een totale ervaring en complete uitleg is volgens John een bezoek aan de showroom nodig. “Het gaat om een flink bedrag, dus wil je zekerheid hebben dat je de juiste luifel of voortent voor je caravan hebt. Daar heb je een lange autorit naar Bergeijk voor over. Hier staan namelijk alle merken bij elkaar. We zien de andere merken niet als concurrent van ons eigen merk Unico, maar willen totaalaanbieder zijn op het gebied van voortenten en caravanluifels. Voor ieder kampeerdoel, voor iedere gezinssamenstelling en elk budget kunnen wij een passende voortent of luifel leveren. We hebben goede contacten met de andere fabrikanten en kennen hun producten door en door. Onze vijf verkopers hebben geen brochure nodig om uitleg te geven en de verschillen te laten zien. Op die manier zorgen we ervoor dat je bij ons gegarandeerd de juiste luifel of voortent vindt.”

In de showroom staan 60 luifels en voortenten. Maar ook staan er veel gewone tenten.

Bax Kampeer Totaal 25.000 M2 Kampeer- en buitenleven

Naast het riante aanbod van voortenten en caravanluifels, heeft Bax een groot assortiment in gezinstenten en bijzettenten. Maar ook voor campingartikelen, outdoorkleding en outdoorschoenen heeft Bax een ruim aanbod. Verder vind u bij Bax een enorm aanbod aan tuinmeubelen en barbecues.

 

Bax Totaalrecreatie

Bax Kampeer Totaal
Loo 22, 5571 KR Bergeijk
T. +31 (0)497 572 085
E. info@baxrecreatieshop.nl
www.baxrecreatieshop.nl

Openingstijden
Di t/m Vr 10:00 – 17:00
Za 10:00 – 16:00

Voor koopzondagen en meer informatie,
bezoek de site.< Terug naar de vorige pagina