Duurzaam & innovatief

HYMER VISION VENTURE: EEN BLIK IN DE TOEKOMST
De Hymer VisionVenture laat zien hoe modern reizen eruit kan zien in 2025.

3D-drukproces, lak die infraroodstralen reflecteert, een dak- en achterterras met BBQ-plaats en een pneumatisch slaapdak: het in samenwerking met BASF ontwikkelde conceptvoertuig VisionVenture op Mercedes-Benz-chassis slaat nieuwe wegen in betreffende design, onafhankelijkheid en lichtgewichtconstructie. Het laat ons dromen over modern reizen. Het conceptvoertuig combineert pioniersgeest en innovatievermogen met meer dan 20 innovatieve materialen van BASF en geeft een toekomstgericht antwoord op huidige en toekomstige trends in de branche.

Hymer conceptcar visionventure interior

Door het integratieve design van de voorzijde heeft het conceptvoertuig een nieuwe, heel eigen categorie campers gecreëerd: duidelijke contouren zwichten voor harmonische overgangen tussen de cabine en de opbouw. Het motorrijtuig met originele deuren, koplampen en radiateurgrill blijft behouden, terwijl de voorruit naar voren verplaatst werd en de A-zuil, motorkap en het dak in een nieuw jasje gestoken werden. Het conceptvoertuig beschikt over een vierwielaandrijving om alle wegen de baas te kunnen.

De bekleding van de wielkasten en bepaalde onderdelen van de carrosserie worden met een 3D-printer vervaardigd en krijgen daardoor een rubberachtige, erg stevige samenstelling. Nieuw is ook de resistente lak met opvallend donkergroene kleur: de temperatuurregulerende en energie-efficiënte Chromacool-technologie van BASF vermindert de opwarming van het voertuigoppervlak met 20 °C en die van het interieur tot 4 °C. Zo is een individuele vormgeving zonder het klassieke wit mogelijk.

Bekijk hier de film met alle innovaties van deze HYMER concept car!
https://youtu.be/XbLO-HHOilo< Terug naar de vorige pagina