TakeOff - Easy caravanningHet innovatieve kampeerconcept TakeOff van de oer-Nederlandse fabrikant Easy Caravanning uit Emmen gaat inmiddels zijn vijfde jaar in. De kans dat je hem onderweg of op de camping gaat tegenkomen wordt steeds groter want jaarlijks vinden inmiddels zo’n kleine honderd TakeOff’s hun weg naar de avontuurlijke kampeerder.

De TakeOff is eigenlijk een kruisbestuiving van een vouwwagen en een toercaravan. Een ‘cross-over concept’ noemen ze het bij Easy Caravanning, het beste van twee populaire kampeermiddelen verenigd in één nieuw product. Klein tijdens de reis, klaar voor gebruik in een oogwenk (ook als je op doorreis bent), en eenmaal op bestemming verrassend groot en comfortabel.

Door zijn beperkte buitenafmetingen heb je met de TakeOff geen extra buitenspiegels nodig: hij is met zijn beperkte breedte van 1.85 meter net zo breed als een personenauto. Ingeklapt is de TakeOff maar 1,18 meter hoog zodat je vrij zicht hebt in je achteruitkijkspiegel. Achteruit manoeuvreren is heel eenvoudig, je kijkt simpelweg door de achterruit van je auto waar je de TakeOff gaat neerzetten. Overigens laat de TakeOff zich ook heel gemakkelijk met de hand verplaatsen want afhankelijk van het uitrustingsniveau bedraagt het leeggewicht slechts 550 tot 590 kg. Beladen mag tot 750 kg zodat de TakeOff altijd door iedereen gewoon met een B-rijbewijs getrokken mag worden.

TakeOff - kruising tussen vouwwagen en caravan

En rijden met de TakeOff is echt een feest. Door zijn lage zwaartepunt ondervind je geen last van windvlagen of hinderlijke zuiging bij het passeren van vrachtwagens. De wegligging is daardoor, o.a. geholpen door een kwaliteitschassis van Al-Ko, ongeëvenaard. Soms vergeet je bijna dat je nog iets aan de haak hebt en rij je al snel te hard, zo gemakkelijk volgt de TakeOff je op naar je volgende vakantiebestemming.

Iedere TakeOff is standaard voorzien van 15 inch wielen met high load index banden, iets waar veel andere vouwwagenfabrikanten eigenlijk een voorbeeld aan zouden moeten nemen. De lange dissel van het Al-Ko onderstel draagt bij aan het uiterst stabiele weggedrag en biedt tevens de mogelijkheid om een fietsendrager te plaatsen. Saillant detail daarbij is dat de fietsendrager met rechtopstaande fietsen in zijn geheel naar voren geschoven kan worden zodat de deur van de disselbakruimte ook op doorreis gewoon eenvoudig geopend kan worden.

TakeOff - the next generation

Uitrustingsniveau

De TakeOff is leverbaar in 3 verschillende uitvoeringen: basisuitvoering Active, de Sport en het uiterst complete topmodel Xcite. Alle uitvoeringen zijn standaard uitgerust met een kingsize bed met lattenbodem van liefst 2.05 bij 1.60 meter. Zaken die op de Sport en Xcite standaard worden meegeleverd kunnen ook als aparte opties af-fabriek besteld worden. Zo kun je de TakeOff altijd helemaal naar jouw persoonlijke wens samenstellen. Erg handig zijn de LED-spots met touch-bediening die afzonderlijk te dimmen zijn.

De Sport en Xcite zijn standaard voorzien van een draagbaar toilet (optioneel op de Active), een kooktoestel dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden, een oplaadbare waterkraan met opvouwbare jerrycan en wasbak, en o.a. een keramische kachel.

TakeOff - Easy caravanning - bed

Bagage

Onder het bed heb je door de met gasveren opklapbare lattenbodem gemakkelijk toegang tot een riante bagageruimte van 1,37 x 1,60 meter. Het tussenschot in het gangpad is uitneembaar zodat ook lange voorwerpen altijd hun plek vinden en kunnen worden doorgestoken in de bagageruimte onder het bed.

TakeOff - Easy caravanning - Opbergruimte

Alleen het kooktoestel maakt gebruik van gas zodat een kleine lichtgewicht gasfles volstaat. De rest van de disselbakruimte kan daarmee volledig gebruikt worden voor bagage. Handig zijn de organisers rondom de deuropening en voorin. Voorin is de organiser voorzien van LED-leeslampjes met USB-aansluiting. Ook nieuw voor modeljaar 2024 zijn de links en rechts achterin te monteren hangkastjes (standaard op de Xcite) die voor nóg meer bagageruimte zorgen. Naast in het gangpad kunnen ook op het bed zelf nog campingstoelen en bijvoorbeeld een campingtafel worden meegenomen. Aan bagageruimte geen gebrek dus.

TakeOff - Easy caravanning - Opbergruimte achter

Made in Holland

De TakeOff van Easy Caravanning wordt in Noordoost Nederland in Emmen gefabriceerd. Het tussencanvas, dat de verbinding maakt tussen de wagentrailer en het hefdak, alsmede de luifel-tent, zijn van business partner van het eerste uur Karsten Tenten uit Zwaag Noord-Holland. Op afspraak kan in Emmen het productieproces bekeken worden. Hier bevindt zich op de eerste verdieping tevens een riante showroom.

TakeOff - Easy caravanning - Caravan en vouwwagen - twee populaire kampeermiddelen verenigd in één nieuw product

Winnaar duurzame kampeermiddelDuurzaamheidsprijs

In oktober vorig jaar werd de TakeOff van Easy Caravanning door consumenten en een vakjury van ANWB, de Nederlandse Kampeerauto Club, Jaarbeurs Utrecht, de Nederlandse branchevereniging voor de Kampeer en Caravanindustrie, Hiswa-Recron en Bovag verkozen tot het Meest Duurzame Kampeermiddel 2023. Deze prestigieuze award werd o.a. toegekend vanwege de zeer geringe invloed van de TakeOff op de actieradius van het trekkende voertuig wat hem zeer geschikt maakt voor elektrische auto’s. In een roadtrip over 550 km testte de ANWB met een Hyundai Ioniq 5 een meerverbruik van slechts 25%, iets wat met een traditionele toercaravan ondenkbaar is.

European innovation award 2021

Are you ready for TakeOff?< Terug naar de vorige pagina