Waan uzelf al op uw vakantiebestemming
Waan uzelf al op uw vakantiebestemming

Gelderse Camper Centrale

Camper Paradise

De Gelderse Camper Centrale in Barneveld heeft een complete restyling doorgemaakt. De showroom is bijna letterlijk opgetild naar een next level om de top level van de Bürstner en Hymer campers te beleven. “Wij begrijpen dat de aanschaf van een camper voor klanten een beloning is. Daar maken we graag een feestje van.”

Welke showroom van een camperbedrijf heeft een entree met een wand van mos, een koffiehoek als een groene oase van rust, een boom in de hoek om de gloednieuwe aanwinst in ontvangst te nemen en vooral een presentatie van top level campers waardoor je meteen de neiging hebt om ermee de wijde wereld in te rijden? Joop Koot kan geen andere in West-Europa aanwijzen dan de showroom die hij met zijn zoon en opvolger Maik in het bestaande pand in Barneveld heeft ingericht. “Het is de hele mindset die we hier willen overbrengen, zodra je binnenstapt: laat het genieten maar beginnen”, vertelt Joop terwijl hij tijdens het rondleiden uitlegt wat de gedachte is achter de hele nieuwe opzet van de Gelderse Camper Centrale.

Stijlvolle en vernieuwde showroom
Stijlvolle en vernieuwde showroom.

 

Beste merken in beste showroom

“Deze showroom is het eindresultaat van een aantal harde keuzes die we de afgelopen jaren hebben gemaakt. Ik ben ooit op deze plek als jonge monteur binnengestapt bij de toenmalige eigenaar. Ik kon aan de slag met het onderhouden en repareren van caravans. Daardoor heeft mijn hart altijd bij caravans gelegen. Maar die markt is veranderd. Ik miste daar steeds meer wat ik bij de klanten van campers wel heb: ze hebben een verhaal. Iedere klant is uniek en dat maakt het leuk om mee om te gaan.

TOPMERKEN HYMER & BÜRSTNER
TOPMERKEN HYMER & BÜRSTNER

Aanvoelen wat ze belangrijk vinden aan hun camper, wat ze ermee willen gaan beleven. Camperaars zijn avontuurlijk ingesteld, maar willen wel comfort. Daarom hebben we afscheid genomen van de caravans en hebben we de naam veranderd in Gelderse Camper Centrale. Vervolgens hebben we ervoor gekozen om alleen voor het allerbeste te gaan. Dus de beste merken in de beste showroom.”

“We hebben ervoor gekozen om alleen voor het allerbeste te gaan. Dus de beste merken in de beste showroom.”

De beste merken in de beste showroom

4×4 voor veeleisende camperaar

Maik bedrijfsleidingMaik, die de bedrijfsleiding van zijn vader heeft overgenomen en het eerste aanspreekpunt is, kan het verschil in type camperaars het beste uitleggen aan de hand van enkele modellen van Hymer en Bürstner. “Iedereen die hier binnenkomt en de Hymer ML-T 580 4×4 ziet, zien we verlekkerd kijken. Dit is the beast onder de campers, met een extra hoog en solide onderstel, gemaakt om veel kilometers door ruig gebied te maken.

Dit is voor de veeleisende kampeerder die al wat reizen met campers overal op de wereld heeft gemaakt: IJsland, de Noordkaap, China, Chili, Mongolië. Klanten zien zich hiermee al door het hooggebergte over onverharde wegen rijden. Voordat we deze aan iemand verkopen hebben we al urenlang verhalen mogen aanhoren.”

Flag ship van Hymer

“Ik vind de Hymer Exsis-T 374 op een Fiat eigenlijk net zo leuk, omdat het voor klanten is die de overstap van buscamper naar camper maken. Ze zijn pioniers in kamperen en genieten van wat meer ruimte in dit model. De extra ruimte, betere isolatie en de stahoogte is een aanzienlijke vooruitgang voor ze.

De Hymer BML-I 780 is de flag ship onder ons assortiment, helemaal ingericht voor reizigers die maanden of soms wel langer onderweg zijn en het aan niks mag ontbreken. Dat zie je aan de elegantie van voor tot achter, de luxe afwerking binnen, de ruimtelijke beleving van de cabine en een garage voor een scooter en twee fietsen.”

Camperaars zijn avontuurlijke reizigers die een verhaal te vertellen hebben.

Rustig beeld in de showroom

De beste merken in de beste showroom staandDe drie modellen staan tussen nog vijftien nieuwe modellen van Bürstner en Hymer in de overzichtelijke showroom. Maik: “We wilden dat klanten direct bij binnenkomst ook weten wat waar is. De receptie is bewust laag gehouden, zodat je direct het gevoel hebt in de showroom te zijn en zicht hebt op de koffiecorner die wel weer een eigen sfeer heeft. Het beeld is ook rustig gehouden door geen storende fratsen zoals accessoires of andere presentaties tussen de campers te hebben. Alle campers staan daardoor helemaal vrij. Het aantal showmodellen is ook bewust beperkt, zodat er alle ruimte omheen is om overal goed bij te kunnen. Het is daardoor zoals je ook met de camper onderweg bent.”

Moderne vriendelijke uitstraling

De rust is ook ontstaan doordat het witte systeemplafond is verwijderd, zodat er meer hoogte ontstond. De chaos aan leidingen en verlichting is teruggebracht tot een eenheid met overal dezelfde led-verlichting tegen een zwart gespoten dak. De shop met technische accessoires zoals onderdelen voor gas, sanitair en voertuigverlichting is helemaal apart gehouden en heeft een wat kleinere hoek met kampeeraccessoires. “Daar komen onze klanten niet voor, want daar zijn andere winkels beter in”, zegt Joop die nog graag vertelt dat ook de buitenkant met houtelementen een moderne, vriendelijkere uitstraling heeft gekregen. “Daarmee laten we zien wat je binnen kunt verwachten.”

Stijlvolle en vernieuwde showroom kamers

Netjes en zorgvuldig gereedschapNetjes en zorgvuldig

Voordat we naar het sluitstuk van de showroom gaan, laat Joop bij uitzondering de werkplaats zien. “Eigenlijk komen hier geen klanten, maar ik wil graag laten zien dat we ook hier voor een opgeruimde en prettige ruimte hebben gezorgd. Op verzoek van onze monteurs hebben we geïnvesteerd in speciale hefbruggen die veiliger en comfortabeler zijn. Het is hier ook altijd opgeruimd. Tijdens het werk aan een voertuig mogen gereedschap en onderdelen los liggen, maar iedere keer wordt alles weer schoon en aan kant gemaakt. Daardoor wordt er netjes en zorgvuldig gewerkt. Het gaat toch om voertuigen waar de eigenaars trots en zuinig op zijn. Dat besef is bij iedereen aanwezig.”

Netjes en zorgvuldig

Begin van het avontuur

Tot slot komen we dan uit bij die boom in de hoek van de showroom. Het is het afleverpunt, waar veel meer gebeurt dan een urenlange instructie voor het gebruik van de camper en het overhandigen van de sleutels. Maik: “We maken van de aanschaf echt een feestje. Dat begint bij het gevoel van genieten bij binnenkomst en sluiten we af met een speciaal moment voordat de nieuwe eigenaren hier wegrijden. De boom staat daar een beetje symbool voor. Het is de overgang van binnen naar buiten met de natuurbeleving. Hier begint het avontuur en het genieten pas echt en we zijn iedere keer weer blij dat we die beloning voor klanten hebben kunnen waarmaken.”

HYMER BML-I 780B KLASSE MASTER LINE

De nieuwe Hymer B klasse MasterLine (BML-i) is ontwikkeld op het nieuwe Hymer SLC chassis (by Alko) met Mercedes Sprinter aandrijving. Masterlijk!

De Hymer BML-I 780 heeft een ruime garage waar een elektrische scooter en twee fietsen in passen. Het exterieur heeft een luxueuze, elegante stroomlijning.

Een uitermate luxueus interieur met hoogwaardige materialen en afwerking met uitmuntend comfort. Binnenin bekoort de HYMER B-klasse MasterLine door het sfeervolle design. Door het nieuwe lichtconcept doet het interieur zo ruim en royaal aan als nooit tevoren. Voor de bekleding is er een scala aan stoffen, lederlook, textielleder combinaties en echt leder mogelijk.

HYMER BML-I 780 garage

HYMER BML-I 780 interieur

DE BML-I IS LEVERBAAR IN 4 INDELINGEN

Twee enkel assers; BML-i 780 is ingedeeld met enkele bedden. Slaapcomfort zoals thuis. Zowel in het hefbed als in de eenpersoonsbedden.

HYMER BML-I 780 slapen

HYMER EXSIS T-374

EXSIS-T: LICHTE HALF-INTEGRAAL MET EEN ENORM LAADVERMOGEN!

HYMER EXSIS T-374

De HYMER Exsis-T modeljaar 2021 met de vernieuwde interieurs, de perfecte overstap van een buscamper naar een camper. Met aanzienlijk meer bergruimte dan een camperbus. De Hymer Exsis-T 374 heeft twee enkele bedden, die met een tussenstuk aan elkaar worden verbonden en er is zelfs ruimte voor apart sanitair.

HYMER ML T-580

HYMER ML-T: HALFINTEGRAAL OP MERCEDES SPRINTER BASIS.

HYMER ML-T 580

De Hymer ML-T laat het hart van Mercedes fans sneller kloppen. Van deze half-integraal op de achterwiel-aangedreven Sprinter is ook een 4×4!

Met een makkelijke instap, een extra hoog en solide onderstel en banden met extra zwaar profiel, wordt iedere avontuurlijk ingestelde camperaar verlekkerd met deze camper.

De Hymer ML-T 580 4×4 heeft een comfortabel interieur van hoogwaardige materialen met twee enkele bedden, die met een tussenstuk aan elkaar worden verbonden. En heeft een luxe afgewerkt, apart sanitair met douche.

 

Gelderse Camper Centrale
Anthonie Fokkerstraat 37
3772 MP Barneveld
T. 0342 415 052
www.geldersecampercentrale.nl< Terug naar de vorige pagina