Het Brabantse Vinken Caravans heeft een goed gevulde showroom van wel 3000 m²

Directeur Jan van den Boomen
Directeur Jan van den Boomen

Directeur Jan van den Boomen ontvangt ons in een goed gevulde showroom van wel 3000 m² aan de Ommelseweg 65 in Asten. “Er zijn ontzettend veel caravans verkocht afgelopen maanden en ik verwacht dat 2022 weer een leuk jaar wordt, waar elektrische caravans zeker aan gaan bijdragen”, gaat Jan van start.

Het blijft natuurlijk altijd de vraag hoe klanten zich de komende jaren gaan gedragen, maar de verwachte trend is rooskleurig voor de kampeerbranche. Men heeft afgelopen twee jaar – vanwege de coronamaatregelen – geproefd van het kampeerleven en mede dankzij all-electric caravans is het ‘oubollige’ imago van ‘de caravan’ af.

Jan: “De caravanindustrie zet zich volop in voor modernisering, waarbij de positieve ontwikkelingen voor het milieu belangrijk zijn. Knaus is bijvoorbeeld bezig met het bouwen van een lichtere caravan, tot wel 200 kilo minder eigen gewicht. Gewichtsbesparing van een caravan is belangrijk gezien het hoge aantal elektrische auto’s in Nederland. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van grote accu-pakketten en meerijdende caravans. Dat moet allemaal nog worden getest en goedgekeurd, maar als die lichtere, milieuvriendelijke, meerijdende caravans er gaan komen, dan gaan we wat meemaken! Knaus en Weinsberg zijn met deze ontwikkeling bezig, maar het laat zeker nog enkele jaren op zich wachten.”

showroom

Showroom

De caravan en camper modellen 2022 zullen eerdaags in de showroom staan, van Knaus tot Tabbert en van Weinsberg tot T@B. Op het overdekte buitenterrein van 1100 m² worden de occasions gepresenteerd. Ruime keus bij het Brabantse bedrijf waar oprichter Theo Vinken zo’n vijftig jaar geleden van start ging met vouwwagens (destijds in Someren). Vinken Caravans is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de regio, inclusief een hypermodern Service Centrum voor onderhoud, reparaties en montage van accessoires.

accessoires Vinken Caravans campingstoelen

“In onze showroom tonen wij ook diverse voortenten, luifels, movers, airco’s en andere accessoires. Wij zijn gespecialiseerd in cassetteluifels. Een fijn en makkelijk product waarmee de kampeerder snel ter plaatse staat en aan de koffie kan. Over koffie gesproken: U bent van harte welkom voor een kop koffie en deskundig advies in onze showroom”, besluit Jan.

 

vinken logo

Vinken Caravans
Ommelseweg 65
5721 WT Asten
T. 0493 – 69 61 55
E. info@vinkencaravans.nl
www.vinkencaravans.nl

Openingstijden
Dinsdag tot en met vrijdag: 08:30 – 18:00
Zaterdag: 10:00 – 17:00< Terug naar de vorige pagina