Denk je aan vouwwagens, dan denk je ook aan Alpenkreuzer

In het dak bevindt zich een raampartij waardoor er een fraaie lichtinval is; zowel in de voortent als in de wagentent.
In het dak bevindt zich een raampartij waardoor er een fraaie lichtinval is; zowel in de voortent als in de wagentent.

Voor avontuurlijk, maar vooral ook comfortabel kamperen. Het trendsettende merk heeft recent een nieuwe serie modellen gelanceerd, met namen die geïnspireerd zijn op de natuurlijke elementen: earth, water, air & fire. Alle nieuwe vouwwagens zijn standaard uitgerust met: schokbrekers, reservewiel, 1000 liter inhoud die gemakkelijk te benaderen via het Easy-to-Store system en bedden met een 8 cm dikke matras op een lattenbodem. Tijdens Caravan Salon in Düsseldorf bekeken wij de OpenAir en Waterfront.

OpenAir

De naam OpenAir verklapt het al, deze vouwwagen is voorzien van een hybride-AIR-frame. Daarnaast kijk je als je binnen bent door de grote (dak)raampartijen en het open karakter prettig naar de buitenlucht. Zo hoort het ook bij kamperen; ruimte en vrijheid. Geniet in deze comfortabele vouwwagen voor 2 tot 6 personen van het buitenleven op de camping.

De Alpenkreuzer OpenAir heeft een moderne uitstraling
De Alpenkreuzer OpenAir heeft een moderne uitstraling.

Rijd met de vouwwagen met een geremd chassis met schokbrekers, voorzien van zware uitdraaisteunen, naar de camping. Het opzetten van de vouwwagen gaat gemakkelijk door het frame op te pompen met de bijgeleverde handpomp. Daarna rits je de tent vast aan het standaard inritsbare kuipzeil, zet de pet luifel (nog eens 74 cm) eraan en het vakantieplezier kan beginnen. De tent is gemaakt van 100% TenCate katoen, in groen.

Koppel een aanritsbare tenten aan en je breidt de slaapplekken van de OpenAIR gemakkelijk uit naar een slaapplaats tot 6 personen.
Koppel een aanritsbare tenten aan en je breidt de slaapplekken van de OpenAIR gemakkelijk uit naar een slaapplaats tot 6 personen.

Er is niet alleen aan de zijkant een raampartij, ook via het raam in het dak valt daglicht naar binnen. Of kijk je ’s avonds naar de sterren. Je ligt in de vouwwagen op een comfortabele 8 cm dikke schuimmatras, op een ruime lattenbodem van 150cm x 210 cm. Aan het hoofdeinde is een ventilatiemogelijkheid. Wil je met meer dan twee mensen in de vouwwagen slapen dan kunnen er tot twee aanritsbare tenten aan de tent worden gekoppeld. De OpenAir is dus eenvoudig uit te breiden naar 4 tot 6 personen.

Waterfront

De Waterfront is een opvallende verschijning in blauwe tentdoek en piramidevormige tent.

De Alpenkreuzer Waterfront
De Alpenkreuzer Waterfront.

De kleur van het doek staat ook voor het element water en symboliseert leven, verfrissing, stroming. Deze 2-persoons vouwwagen met gegalvaniseerd stalen frame is eenvoudig op te zetten en heeft een Easy-to-Store systeem. De speelse driehoekige vormen en ramen passen perfect bij de piramidevorm van de tent.

Een heerlijke ruime vouwwagen met voortent van 250 x 260 cm - standaard met luifel van 120 cm
Een heerlijke ruime vouwwagen met voortent van 250 x 260 cm – standaard met luifel van 120 cm.

De piramidevormige tent en driehoekige vormen in de blauwe tentdoek maken de vouwwagen tot een bijzondere verschijning.

De Waterfront past volgens Alpenkreuzer goed bij mensen die van een actieve levensstijl houden. Het bed van 150 x 210 cm is voorzien van een lattenbodem en goede matras, zodat je uitgerust aan de volgende dag kunt beginnen.

Het model Waterfront heeft een hoog tentgehalte - de driehoekige vormen komen overal terug
Het model Waterfront heeft een hoog tentgehalte – de driehoekige vormen komen overal terug.

 

Meer informatie
www.alpenkreuzer.nl< Terug naar de vorige pagina