Het grote bed in de Campwerk tenttrailer (215 x 175cm) is voorzien van een optimaal matras met koud- en traagschuim en aan de onderzijde Froli schotelvering.
Het grote bed in de Campwerk tenttrailer (215 x 175cm) is voorzien van een optimaal matras met koud- en traagschuim en aan de onderzijde Froli
schotelvering.

Tenttrailer

Bij het Duitse bedrijf CAMPWERK gebruiken ze niet het woord vouwwagen, maar tenttrailer. Dat komt onder andere door het opzetgemak. Het merk schrijft de bedrijfsnaam overigens met hoofdletters, maar Kampeerdagen houdt het in de tekst even op ‘kleine letters’. “De tenttrailers van Campwerk zijn gebaseerd op het Australische type; makkelijk op te zetten en dus ook voor wanneer je veel rondtrekt.

In de Nederlandse vestiging in Tynaarlo is het gehele assortiment te zien”, vertelt Ivar van der Leij, het gezicht van Campwerk in de Benelux. Mobiliteit, avontuur, vrijheid en verbondenheid met de natuur is wat je met deze tenttrailers (en daktenten) kunt beleven. Ingepakt heb je een compacte aanhanger achter je auto, uitgeklapt ontstaat er binnen enkele minuten een waar ruimtewonder met een supercomfortabel bed. Hét grote voordeel is het opzetgemak, en daarnaast het slaapcomfort op een groot bed met koudschuim/traagschuim matras en schotelvering.

Onze tenttrailers worden op wens gemaakt

Ivar: “Onze tenttrailers worden op wens gemaakt. Dat betekent dat de klant zelf bepaalt welke opties we er wel en niet inbouwen. Je kunt dus een basistrailer kopen, maar ook een tenttrailer met alle comfort zoals keuken, transportbuis, kluis, schaduwdak en zelfs op een offroad trailer. Duitse degelijkheid en onze tenttrailer is superstevig en praktisch ontworpen.”

De lijn met accessoires is uitgebreid
De lijn met accessoires is uitgebreid. Zo is er een zeer stevig stapelbed, die je gemakkelijk uit elkaar halen kunt om compact mee te kunnen nemen.

Campwerk daktenten

Er is een daktent voor iedere gezinssituatie en budget

Naast de populaire tenttrailers maakt Campwerk ook daktenten. Ivar van der Leij, het gezicht van CAMPWERK en iKamper in de Benelux vertelt: “De daktentmarkt is ontzettend in beweging. Een aantal jaren geleden was het écht nog een nichemarkt, maar de laatste jaren is het een serieuze tak binnen de kampeerbranche geworden.” De reden volgens van der Leij is de vraag naar meer mobiliteit en flexibiliteit en het buiten willen zijn. Dat outdoor gevoel spreekt steeds meer mensen aan.

Met een daktent heb je je eigen bed en kan je spontaan een roadtrip gaan maken. Op de site Daktentfestival.nl staan de grote voordelen van een daktent duidelijk te lezen: “Je slaapt van de grond, snel uitgeklapt als een pop-up tent, een goed geventileerde tent, een daktent is compact maar kent veel lengte. Vrijheid!” Het Daktentfestival is overigens een initiatief van Ivar en wordt sinds 2018 georganiseerd. Tijdens dit festival (wat in 2022 weer gaat plaatsvinden) kunnen geïnteresseerden en gebruikers elkaar fysiek treffen om te zien hoe je de daktent in verschillende vormen en combinaties gebruikt.

Eén van de unieke features van de adventure daktent is de 100 procent katoenen binnentent
Eén van de unieke features van de adventure daktent is de 100% katoenen binnentent. Dit geeft een veel prettiger binnenklimaat en is gedurende kouden nachten extra comfortabel.

 

De Campwerk Adventure daktent is een soft-top en is het afgelopen jaar geheel gerestyled. Alle voordelen en vernieuwingen van de laatste 10 jaar zitten in deze daktent.
De Campwerk Adventure daktent is een soft-top en is het afgelopen jaar geheel gerestyled. Alle voordelen en vernieuwingen van de laatste 10 jaar zitten in deze daktent.

Campwerk is sinds 2018 distributeur van iKamper voor een groot deel van Europa en is inmiddels de grootste afnemer van dit merk wereldwijd. “Met iKamper hebben we een veel breder assortiment aan daktenten om in onze showroom in Tynaarlo te laten zien. Van een lichte soft-top voor een kleine auto als een Fiat 500 tot hard-top daktenten die plaats bieden aan het hele gezin.

Zo bracht iKamper onlangs de ruime gezinsdaktent Skycamp uit. Deze daktent kun je uitbreiden met een grote luifel of voortent voor extra leefruimte. Er is een daktent voor iedere auto, gezinssituatie en elk budget”, aldus Ivar.

Je hoeft niet per se een grote auto te hebben om met een daktent te kunnen kamperen. Voor compactere auto’s is er ook altijd wel een oplossing.

 

De Adventure daktent is er ook in een bredere (165 cm breed) variant en sinds dit seizoen in een olijfgroene kleur. Campwerk is sinds 2018 distributeur voor een groot deel van Europa van het innovatieve merk iKamper. De iKamper Skycamp Mini past met gemak op een compacte auto. Ook een nieuwe innovatie van iKamper op daktentgebied: de iKamper X-Cover. De ruimte van een soft-top met de snelheid van een hard-top. En wil je nog een surfboard mee op reis? Dan neem je die mee op de geïntegreerde dakdragers.

 

Meer informatie
www.campwerk.nl< Terug naar de vorige pagina